Un camí cap a l'autèntic autoconeixement

INNOVA-DONA, PROGRAMA DE COACHING PER AL LIDERATGE DE LA DONA EMPRENEDORA

QUÈ ÉS INNOVA – DONA?

L’any 2018 l’Ajuntament de Viladecans va posar en marxa la primera edició del programa INNOVA – DONA, destinat a l’acompanyament a dones per tirar endavant el seu projecte empresarial, ja fos iniciat o per iniciar. L’any 2019 l’esmentat Ajuntament, a través d’una licitació pública, em va confiar la segona edició del programa, que vaig executar conjuntament amb la també pedagoga Ester Silva. L’objectiu general del programa INNOVA DONA és potenciar el lideratge femení d’aquelles dones que opten per emprendre (o que ja han emprès) un projecte empresarial millorant la seva vida personal i professional. La finalitat és donar el suport adient a aquelles dones emprenedores amb projectes innovadors que afectin positivament la seva qualitat de vida, fomentant de la mateixa manera una societat més igualitària i on l’equitat de gènere sigui un dels principals valors.

EL PEP EN ACCIÓ A INNOVA-DONA

OBJECTIUS DEL PROGRAMA INNOVA – DONA

Els objectius del programa de coaching per a dones emprenedores estava dividit en 2 blocs

DESENVOLUPAMENT D’HABILITATS PERSONALS

Els objectius específics que vam definir en el programa eren:

 1. Prendre consciencia de les pròpies emocions i creences.
 2. Assolir estratègies d’autoregulació.
 3. Treballar l’actitud de flexibilitat i adaptabilitat per a reconèixer les situacions i contextos canviants i adaptar-s’hi de manera constructiva i creativa.
 4. Desenvolupar la capacitat per a establir metes personals i laborals i executar les actuacions necessàries per a arribar-hi.
 5. Desenvolupar la capacitat de comunicació, gestió de conflictes i negociació des de l’assertivitat.
 6. Adquirir nous recursos per a la gestió del temps.
 7. Aprendre a detectar i a adaptar els propis estils de lideratge per a la millora de l’equip.

DESENVOLUPAMENT D’HABILITATS PROFESSIONALS

Tot i que el llindar que separa les habilitats personals i professionals sovint és difós i gairebé sempre complementari, vam definir els següents objectius separats dels anteriors:

 1. Treballar les habilitats per a analitzar, organitzar i planificar l’activitat professional de manera òptima.
 2. Aprendre a crear una proposta de valor, per entendre la idea de missió i la visió del negoci.
 3. Aprendre a desenvolupar la marca personal.
 4. Incorporar nous recursos per a gestionar la informació.
 5. Definir la pròpia estratègia comercial, de vendes i de marketing.
 6. Aprendre tècniques de Networking.
 7. Aprendre les nocions necessàries de gestió econòmica i financera.

FASES I MEDOLOGIA DEL PROGRAMA INNOVA – DONA

El programa es va dur a terme entre els mesos d’abril i novembre de 2019 i es va anar executant a través de dues fases.

SESSIONS DE FORMACIÓ I COACHING DE GRUP

Vam fer un total de 40 hores repartides en 8 sessions de 5 hores. En aquestes sessions teorico-pràcticas vam treballar els continguts relacionats amb els objectius descrits anteriorment i van ser sessions en les que, després de plantejar els conceptes mínims necessaris de cada tema, passavem a la pràctica on prioritzavem exercicis sobre casos majoritàriament aportats per les assistents, gamificació, exercicis de role-playing i debats per intercanvi d’opinions i experiències entre les participants.

SESSIONS DE COACHING INDIVIDUAL

Vam fer un total de 6 sessions de una hora per a cada una de les 18 participants. La part més “potent” del programa va ser, per descomptat, les sessions personalitzades en les que, sota les bases i principis del coaching ( podeu llegir http://pepcampsbarnet.com/coaching-decaleg-de-bases-i-principis/), on vam poder aprofundir en les, pors, creences, valors, situacions, experiències vitals… de cada persona, per que s’anessin empoderant mica en mica de les seves vides, somnis i projectes.

El nombre de participants va ser de 18 persones i la mitja d’assistència a les sessions de grup i individuals va ser del 85%. Els resultats van estar molt satisfactoris i en el post de la setmana vinent us en faré un resum.

INNOVA-DONA 2019: EL TALENT DE LES DONES

SIS BARRETS PER A PENSAR

A principis de març, la consultoria GLOBAL FORMACIÓN EMPRESARIAL em va proposar una col·laboració amb una important empresa estatal. Es tractava de […]

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: