Un camí cap a l'autèntic autoconeixement

EL VIATGE DE L’HEROI: TALLER I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE CONTES

CONTES PER AL TEU ALTRE JO

Fa dos dies, aquest passat divendres 11 de desembre, vàrem realitzar la presentació del nostre llibre (de la Tundra i meu). La presentació va anar acompanyada d’un mini-taller literari-reflexiu-vivencial, en el que els i les assistents van poder convertir-se en els herois i heroines de la seva pròpia història. Tot i que el nombre de persones que van assitir va estar condicionat a la situació actual de diversitat de restriccions, notem i valorem que la sessió va resultar un èxit. No obstant, són també les persones que vau estar presents les que n’heu de fer la valoració i us convidem que ho comenteu a través d’aquest post. A tots i a totes els i les que vau assistir us agraïm de tot cor la vostra presència i us hem de dir que vam sentir de bén aprop la vostra estima i afecte. També agrair a l’Ajuntament de Palau solità i Plegamans tota la seva col·laboració i els recursos que ens ha facilitat en tot moment. La Sandra Camps va fer la lectura d’un dels relats (DORMINT AMB ELS ULLS FLUIXOS) i aquest va servir com a punt de partida del taller, en el qual vam fer participar a tot el públic assistent.

“DORMINT AMB ELS ULLS FLUIXOS”

La Sandra ens va llegir una història on l’Alba ensenya a viure al seu pare. A partir d’un fet que alguns anomenaran “casualitat”, i que el psicòleg Carl Gustav Jung podria definir com a “sincronicitat”, el protagonista desperta el seu nen interior i comença a mirar-se les coses de forma diferent i a sentir de forma diferent. És quelcom amb el que tots ens podem identificar. Més sovint del que ens adonem, passen per davant nostre fets i “crides” a les que no estem atents i deixem passar l’oportunitat de ser més feliços. El pare de l’Alba, a través d’un fet qüotidià relacionat amb nena, decideix emprendre un camí que va de l’exterior cap a l’interior, de preocupar-se del “què pensaran” a ocupar-se de somriure i fer riure, d’estar centrat per les pròpies obsessions i lamentacions, a estar focalitzat en el benestar dels qui l’envolten, de desviar l’atenció de si està bruta o no la seva corbata a percebre el calor del sol damunt la seva cara…

Si aprenem a dormir amb els ulls fluixos, els somnis esdevindran relaxats i ens prepararan per a la vida física quan ens despertem; i si aprenem a viure durant la jornada de forma més autèntica i connectada amb el nostre nen interior, ens serà més fàcil dormir amb els ulls fluixos. Val la pena aprendre a posar en marxa aquest cicle que es retroalimenta, i en això els infants en són especialistes.

L’HEROI DE LES MIL CARES

El pare de l’Alba és un heroi que emprèn un petit-gran viatge cap el canvi. Les nostres vides estan plenes de viatges i hem d’aprendre a viatjar. Frodo o Aragorn al “Senyor dels Anells” fan el seu viatge per trobar l’anell que salvarà la Terra Mitjana, de la mateixa manera que ho fa la Caputxeta quan porta la cistella a la seva àvia a l’altre costat del bosc, o com ho fa el Calimero per sobreviure a les injusticies del món.

El mitòleg Joseph Campbell, va fer una profunda investigació sobre els mites en diferents cultures del món a través del temps i, en el seu llibre “L’heroi de les mil cares” va descriure tota una sèrie d’arquetips que es repeteixen en totes elles. Aquests personatges, a través de mil cares diferents, repeteixen els mateixos patrons de conducta, d’acció, les mateixes pors, les mateixes preocupacions, els mouen valors, creences i actituds humanes que els podem identificar en les històries, relats i contes d’arreu. Per aquest motiu, resulta tant atractiu i proper a tot ser humà llegir, escoltar, mirar, viure i reviure històries literàries, ja que ens hi veiem reflectits pels motius explicats i ens poden ajudar a veure les coses més clares i amb més llum, ajundant-nos a créixer com a éssers humans.

Quin és el vostre conte preferit? Amb quin personatge us identifiqueu? Quines de les situacions per les que passa us ressonen més? A quins personatges admireu i a quins odieu d’aquesta història? Quin sentiments experimenteu al llarg del relat? Acaba com voldrieu que acabés? Canviaries el final? Què us diu de vosaltres mateixos tota aquesta informació?…

I, sobretot, sou herois de la vostra pròpia vida, o esteu tancats en una vitrina, anclats en la vostra zona de comfort, esperant que algú o alguna cosa externa a vosaltres us vingui a treure les castanyes del foc?

Quin és el proper viatge que emprendreu, herois i heroines?

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I TALLER “CONTES PER AL TEU ALTRE JO”

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: