Un camí cap a l'autèntic autoconeixement

EL COACHING, UN ACOMPANYAMENT PEL CANVI PERSONAL

Sembla ser que estem acostumats a importar moltes coses, quan a casa nostra en tenim moltes més de les que ens pensem. Doncs bé, també importem termes anglosaxons: marketing, bullying, running, coaching… i molts més “ings”. Doncs bé, el coaching no és res inventat fa poc, sinó que un tal Sòcrates ja ho feia fa molts segles. Aquest filòsof grec feia servir la maièutica en els diàlegs que mantenía amb els seus interlocutors.

La maièutica és un procés a través del qual una persona acompanya a una altra fent-li preguntes poderoses, estratègicament pensades, per fer que aquesta arribi, a través de les seves respostes, a descobertes i conclussions no dirigides per ningú més que no sigui ella mateixa. En el camp del coaching, el coach (profesional) acompanya i orienta al coachée (client) envers les pròpies decisions autònomes.

Pels qui vau llegir la meva darrera entrada de la categoría ANÀLISI TRANSACCIONAL, “Què és l’Anàlisi Transaccional” (http://pepcampsbarnet.com/que-es-lanalisi-transaccional/) la feina en coaching consisteix (evidentment, entre moltes d’altres coses) en posar en marxa la “maquinària” de l’estat Adult de la persona, que és el que analitza, reflexiona i decideix des del raonament la conveniència de realitzar un munt de canvis en la pròpia vida.

Us heu plantejat actualment fer algun petit canvi que suposi una millora en la vostra qualitat de vida, és a dir, en ser més feliços? Us fa mandra? Creieu que no està en les vostres mans fer-lo? No sabeu per on començar? Teniu por? És possible que les raons que us fan no decidir fer un pas endavant més que raons siguin excuses?… Totes aquestes preguntes formen part de la decisió de començar un procés de canvi guiat (coaching), on es facilita avançar al ritme que cadascú decideix i amb la valentía que cadascú vulgui aplicar, sense ser jutjat en cap moment.

Els canvis decidits per cadascú i guiats per aquest procés de facilitació i acompanyament és poden fer a molt nivells d’aprofundiment en la propia persona, des de molt superficials a molt interns i essencials. Molt interessant en aquest sentit és la classificació de nivells de canvi que fa Roberts Dilts, que desenvoluparem en posteriors articles:

  1. Context o entorn.
  2. Comportaments o rols.
  3. Capacitats i estratègies.
  4. Creences.
  5. Identitat i valors.
  6. Essencialitat.

T’has plantejat alguna vegada provar fer alguna sessió de coaching? O ets dels que pensa que “jo no necessito ajuda de ningú”?

Si estàs obert a provar, només tens que demanar-ho a través del formulari de contacte http://pepcampsbarnet.com/contacta-amb-mi/ i quederem en un dia i hora per fer una PRIMERA ENTREVISTA GRATUÏTA

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: