Un camí cap a l'autèntic autoconeixement

DE QUI SÓN ELS NOSTRES FILLS I FILLES?

Avui m’agradaria compartir amb vosaltres aquest text d’Alejandro Jodorowsky del seu llibre Metagenealogia. Aquest autor treballa, entre d’altres temes de creixement personal, la influencia inconscient (que hem de portar a la consciència) dels nostres pares i avantpassats en la nostra vida actual.

Us animo a que digueu la vostra opinió al respecte i a que iniciem un debat i intercanvi. A peu de l’escrit teniu l’espai per a comentaris. Endavant!

“El pare i la mare autèntics són els que han decidit ser el canal d’una vida que no els pertany, han vetllat amb saviesa per que la gestació del seu fill fos harmònica i alegre, li han permès néixer sanament, han acompanyat el seu creixement amb una atenció condescendent, s’han esforçat en tot moment per ajudar-lo a desenvolupar les seves vertaderes i exclusives qualitats, però sabent també que aquest fill/a no els pertanyia, que ells només el preparaven per que pogués volar un dia amb ales pròpies. Una vegada que el seu fill/a es feia independent, ells continuaven estimant-lo amb total desinterès i absoluta atenció, sense exigir-li res a canvi i establint, poc a poc, una relació amb ell/a d’adult a adult. Aquest pares seran avis comprensius i no invasors, coneixeran bé el seu rol i mai es permetran criticar la forma en que el seu fill/a educa als seus propis fills.”

(Alejandro Jodorowsky: Metagenealogia)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: